Foglalkozás egészségügy PDF Print E-mail
There are no translations available.

A Medistar Egészségügyi Bt foglalkozás-egészségügyi alapellátásra specializálódott.Az alapszolgáltatás keretében elvégezzük a 27/1995 NM rendeletben felsorolt összes orvosi tevékenységet, valamint teljesítjük szerződő partnereink egyedi kívánságait is ("Manager" szűrés, targonca és gépkezelői engedélyek stb.).

Elvégezzük a:

- Munkaköri alkalmassági vizsgálatot

- Foglalkozási betegségek kivizsgálását

- A munkavégzés egészségkárosító hatásainak vizsgálatát

- Tanácsadást az egyéni védőeszközök használatához

- Munkavállalók részére tanácsadást a munkakörülmények veszélyforrásairól

- Az esedékessé váló szűrővizsgálatokat elvégezzük, illetve elvégeztetésére (pl. tüdőszűrés, szemészeti szűrés) felhívjuk a figyelmet.

- Közreműködünk a munkahelyi veszélyforrások, a sürgős orvosi ellátás megszervezésében, az elsősegélynyújtók felkészítésében és a rehabilitációs tervek kidolgozásában.

- Érvényesítjük a munkavállalók gépjárművezetői engedélyét, beleértve a hivatásos (2. csoport) jogosítványokat is.

- Teljesítjük az esetleges receptigényeket

A  munkaköri alkalmassági vizsgálatba mindenképpen tartozik egy általános belgyógyászati vizsgálat melynek része a dolgozó fizikális vizsgálata, vérnyomás mérése, látásszűrése (táblaolvasással), kérdőíves kikérdezése a betegségeiről, idegrendszeri vizsgálata (egyensúlyrendszer, stb.), hasi vizsgálata tapintással, bőr általános vizsgálata illetve általános tisztasági vizsgálat.

Amennyiben van a cégnek kockázatbecslése, a munkavédelmi szakember által előírt veszélyforrásokra odafigyelve végzünk szükség esetén további vizsgálatokat.